Tijd voor een empathische revolutie

sta ergens voor eminem Deze quote van Eminem (Amerikaanse rapper) is eigenlijk van Winston Churchill. Hij zette me aan het denken. Want wat heeft deze tijd nodig? Een tijd waarin van alles gebeurt. Dichtbij en verder weg. Veel goed, en tegelijkertijd veel onrust. Wat kunnen jij en ik, als individu, daarin betekenen? Ik spreek me hierbij graag uit. Ik denk dat het tijd is voor meer empathie en waarderend onderzoek.

empathieEmphatie is “the art of stepping imaginatively into the shoes of another person, understanding their feelings and perspectives, and using that understanding to guide your actions”. Een vaardigheid die voor een revolutie kan zorgen.

Volgens Roman Kznarac, schrijver van het boek Empathy, is deze tijd er rijp voor om deze sociale kant van ons mens zijn te ontwikkelen. om verschillen te overbruggen, om begrip te bevorderen en om de problemen van onze tijd te tackelen.

Heb je geen tijd om dit boek te lezen, maar ben je wel benieuwd? Klik op onderstaande link voor het verhaal van Roman Kznarac in 10 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.