Tijd voor een empathische revolutie

sta ergens voor eminem Deze quote van Eminem (Amerikaanse rapper) is eigenlijk van Winston Churchill. Hij zette me aan het denken. Want wat heeft deze tijd nodig? Een tijd waarin van alles gebeurt. Dichtbij en verder weg. Veel goed, en tegelijkertijd veel onrust. Wat kunnen jij en ik, als individu, daarin betekenen? Ik spreek me hierbij graag uit. Ik denk dat het tijd is voor meer empathie en waarderend onderzoek.

empathieEmphatie is “the art of stepping imaginatively into the shoes of another person, understanding their feelings and perspectives, and using that understanding to guide your actions”. Een vaardigheid die voor een revolutie kan zorgen.

Volgens Roman Kznarac, schrijver van het boek Empathy, is deze tijd er rijp voor om deze sociale kant van ons mens zijn te ontwikkelen. om verschillen te overbruggen, om begrip te bevorderen en om de problemen van onze tijd te tackelen.

Heb je geen tijd om dit boek te lezen, maar ben je wel benieuwd? Klik op onderstaande link voor het verhaal van Roman Kznarac in 10 minuten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.