Durf te ontdekken: Bubbelwerk

Al van kleins af aan ben ik geobsedeerd door het gedrag van mensen. Waarom doen ze wat ze doen. En vooral waarom lukt het toch zo vaak niet om elkaar te bereiken of te verstaan. Thuis, op straat of in een organisatie. Het was dus geen verrassing dat ik bij de studie Sociale Psychologie terecht kwam. Daar leerde ik van alles over gedrag van mensen en verschillen overbruggen. Dat heb ik daarna in de praktijk toegepast. In organisaties, bij teams. Bij mensen zoals jij en ik.

En toch blijft het kriebelen. Die vraag over hoe we elkaar overal kunnen bereiken. Ik ben er inmiddels achter dat selectief waarnemen – en dus vooral zien wat we willen zien – ons daarin belemmert. Daarom ben ik een nieuw initiatief gestart; bubbelwerk. Een platform waarop ik iedereen uitnodig om onze waarneming niet voor lief te nemen maar juist te onderzoeken. Om nieuwsgierig te zijn naar elkaars denkbeelden en waar die vandaan komen.

Op dit platform vind je niet alleen de laatste blogs over mijn eigen waarneming, maar ook geestverruimers (boeken, spreuken of tips die jouw waarneming misschien wel uitdagen) en blogs over verrijkingsdagen. Want ook een dag meelopen met een ander (beroep) blijkt super leerzaam.

Ik nodig je van harte uit om op bubbelwerk.nl een kijkje te nemen en samen verder te ontdekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.