Over Marieke

Op dit moment ben ik vooral bezig met de transitie naar een duurzame maatschappij en hoe ik daar als interventiekundige een rol in kan spelen.

Dat betekent veel onderzoeken, uitzoeken en experimenteren met nieuwe wegen en mogelijkheden. Via bubbelwerk en bij klanten.

Ook toe aan nieuwe wegen ontdekken? Met je organisatie, met je team of op persoonlijk vlak? Neem gerust contact op. Met zijn tweeën ontdek je immers meer dan alleen!

Achtergrond

foto marieke haaker kleinIk kom uit een echte ondernemers-familie. Dat betekende aanpakken, wat je aan kunt pakken. Altijd oog voor de interne en externe klant. Zorgen voor een uitstekende en flexibele dienstverlening. En natuurlijk nooit klaar zijn. Met je werk en met verbeteren en groeien. Dat groeien is mijn passie geworden. Ik geloof in de kracht van mensen en in de kracht van in beweging zijn en blijven, van blijvend leren en jezelf ontwikkelen.

Mijn passie

Individuen, groepen en organisaties inzicht geven in hoe ze kunnen leren en ze vervolgens begeleiden in hun leerproces. Zodat ze het LEF hebben om hun kwaliteiten in te zetten, en te genieten van het leerproces en de groei bij zichzelf en de ander. De werking van het brein bij het leren levert interessante invalshoeken en aanknopingspunten om deze groei en ontwikkeling te stimuleren.

Aanpak

Een filosofie van waaruit ik succesvol werk is Appreciative Inquiry (in het Nederlands: waarderend onderzoeken of interveniëren). Een onderdeel van deze filosofie is een methode waarbij je actief onderzoekt wat werkt en waar je in het verleden al succesvol in bent geweest. Hierop bouw je voort richting je toekomst. Deze positieve insteek levert veel energie op die zorgt voor een open mindset en een groter denkvermogen. Deze filosofie en aanpak vind je terug in mijn één op één aanpak, maar ook bij mijn manier van werken met teams en manier van adviseren van organisaties.

Ervaring

Ik heb de afgelopen 20 jaar vanuit verschillende rollen aan groei en ontwikkeling bijgedragen. Als trainer, als coach, als beleidsmaker en als adviseur bij verschillende profit en non-profit organisaties (TNS Nipo, ABN Amro, Ministerie van Defensie, Gemeente Amsterdam, Taleninstituut Regina Coeli). Opdrachten liepen uiteen van het opzetten van een interne bedrijfsopleiding, tot het begeleiden van een team om “samen verder te bouwen met energie”. Van een training “voorbereiden op mijn functioneringsgesprek” voor medewerkers tot het coachen van een leidinggevende bij een cultuurverandering.

Opleiding

Ontwikkeling is nooit klaar. Dus ook ikzelf ben altijd bezig met nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden opdoen. Mijn loopbaan is begonnen met Sociale Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Mijn afstudeerrichting is Interventiekunde. Na het behalen van mijn Doctoraal heb ik deelgenomen aan diverse workshops, trainingen en opleidingen. De trainingen waren vooral praktisch van aard en gericht op mijn vaardigheden. Daarnaast ben ik me gaan specialiseren op het gebied van de werking van je brein via BCL Instituut en via het werk van Carol Dweck en Mindsetworks. Bij het Instituut voor Interventievaardigheden heb ik een 1,5 jarige opleiding Appreciative Inquiry gevolgd. Mijn coachingsvaardigheden heb ik aangescherpt door het volgen van een opleiding tot Excecutive Coaching (ILM7) via TPC leadership. Supervisie, intervisie en coaching zijn leervormen waar ik veel gebruik van maak als het gaat om bewustwording en bijsturing van mijn eigen effectiviteit.

Contactgegevens

  • Telnr: 06-25091825
  • Mailadres: marieke.haaker@gmail.com
  • Kantooradres: Entrada 162, Amsterdam Duivendrecht